Sigle MECTS OIPOSDRU Instrumente Structurale Fondul Social European Guvernul Romaniei Uniunea Europeana


Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013Axa prioritară: 2. „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”


Domeniul major de intervenţie: 2.2 „Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”


Titlul proiectului: „ Competențe cheie prin jocuri virtuale la gradiniță – resurse didactice pentru punerea bazelor formării competențelor cheie la preșcolari”


Beneficiar: Ministerul Educației Naționale


Nr. contract: POSDRU/91/2.2/S/63158

Știri

Formarea cadrelor didactice în proiectul REDICO | 10.06.2013

A avut loc formarea cadrelor didactice – educatoare și consilieri școlari – în cadrul proiectului REDICO (3 – 7 iunie 2013)


Formarea cadrelor didactice a început luni, 3 iunie 2013 și a constat în îmbinarea expunerilor teoretice ale formatorilor Universității București cu prezentarea produselor digitale dezvoltate pentru grupul țintă al acestui proiect: preșcolarii cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani.

Au participat aproximativ 150 de cadre didactice și consilieri școlari din toate județele țării, cursul fiind unul intensiv de 5 zile, 8 ore/zi.Cursanții au fost foarte încântați de prelegerile susținute de echipa de formatori ai Universității București: Cristian Bucur, Magdalena Talvan, Laura Ciolan, Camelia Radulescu.Totodată, întâlnirea cu reprezentantul Ministerului Educaţiei Naționale, doamna Viorica Preda, precum și vizita făcută unor grădinițe din București a fost o ocazie perfectă pentru cadrele didactice de a primi răspunsuri la întrebările legate de organizarea activităților cu preșcolarii în grădinițe odată cu implementarea acestui proiect.

O surpriză plăcută pentru cursanți a fost descoperirea resurselor digitale dezvoltate în cadrul proiectului – jocurile educaționale destinate preșcolarilor – dar ceea ce a făcut atmosfera de curs cu adevărat interactivă a fost familiarizarea cadrelor didactice cu tabla interactivă. Feedback-ul a fost pozitiv iar cadrele didactice așteaptă cu nerăbdare sosirea în grădinițe a echipamentelor – videoproiectoare, table interactive, PC-uri – care să le facă activitatea de la grupă și mai plăcută.

« înapoi

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Instrumente Structurale

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod
obligatoriu poziţia oficială a
Uniunii Europene sau a Guvernului României
Formarea cadrelor didactice în proiectul REDICO - 10.06.2013

A avut loc formarea cadrelor didactice – educatoare și consilieri școlari – în cadrul proiectului REDICO (3 – 7 iunie 2013) Formarea cadrelo (mai mult ...)

Organizarea formării cadrelor didactice REDICO - 01.06.2013

În perioada 3 – 7 iunie 2013 va avea loc, la Hotelul Rin din București, formarea cadrelor didactice - educatoare și consilieri școlari (mai mult ...)

Conferința de lansare REDICO - 10.11.2011

Conferința de lansare a proiectului REDICO a avut loc în 20 octombrie 2011, la Biblioteca Centrala Universitara Carol I, str. Boteanu, nr. 1, secto (mai mult ...)

Toate stirile ...